onsdag 12. november 2014

5 FARGEKONTRASTER I ET BILDE




Dette bildet inneholder 5 forskjellige fargekontraster. Egenkontrast, kald/varm kontrast, lys/mørk kontrast, komplementærkontrast, og kvalitetskontrast. 
Vi har ihvertfall 3 sterke farger i dette bildet, oransje, blå og rød. Disse danner en egenkontrast. Fargene er sølt over vannet på bunnen av bildet og er godt synlige på himmelen. Komplementærkontrasten ser vi i disse 3 sterke fargene. Blå mot oransje/rød skaper denne kontrasten.
Kald/varm kontrasten er veldig godt synlig i dette bildet her, ettersom bildet starter (fra bunnen og opp) med en kald blåfarge og går oppover mot rød, oransje og en lys fiolett/rosa. Dette gjør at vi oppfatter bunnen av bildet kaldt og toppen varmt.
I bildet ser vi også lys/mørk kontrast. Den venstre siden av dette bildet er mye lysere enn den høyre som gjør at vi får denne kontrasten.
Den siste kontrasten vi ser i bildet er da kvalitetskontrasten som er synlig både på det blå vannet og på de oransje delene av himmelen, denne kontrasten blir dannet ved at fargene går fra en sterk tone til mykere toner. Vi kan da si at fargen fades ut.

Disse kontrastene sammen gjør at bildet ikke blir kjedelig å se på. Det gir oss spenning, skygger og volum. 

Flere innlegg kommer senere.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar